SRE:n ABC, Erno Venäläinen, Google Finland

Tervetuloa itSMF Finlandin maksuttomaan webinaariin 23.9.2021 klo 9.00–10.00! Aiheena on SRE:n ABC ja puhujana on Erno Venäläinen, Google Finland Oy.

Ohjelma:

8.45–9.00 Kirjautuminen webinaariin

9.00–9.05 Webinaarin avaaminen

9.05–10.00 SRE:n ABC

SRE (Site Reliability Engineering) on toimintamalli, joka mahdollistaa paremman yhteisen päätöksenteon käyttäjätyytyväisyyden parantamiseksi ja järjestelmien luotettavuuden kehittämiseksi. Palveluiden kysynnän kasvaessa räjähdysmäisesti Google oli ainutlaatuisen ongelman edessä: ohjelmistojen jatkuvan toimittamisen, testauksen ja monitoroinnin lisäksi tarvittiin erilainen ajattelutapa inhimillisten ongelmien ja puolueellisuuden nujertamiseksi. Ensimmäinen askel tällä polulla on kaiken instrumentointi ja mittaaminen. Näiden lisäksi tarvitaan myös kulttuuri, joka rohkaisee läpinäkyvyyteen, rehellisyyteen ja saumattomaan yhteistyöhön. Webinaarissa käydään läpi SRE:n periaatteet ja mitä oppeja Google on käytännöstä saanut sekä miten niitä voidaan hyödyntää kaiken kokoisissa organisaatioissa.

Webinaarin pitää Erno Venäläinen, joka toimii Customer Engineerinä Googlella tehtävänään auttaa asiakkaita Cloud-palveluiden käyttöönotossa ja omaksumisessa.

Asiasanat