SRE – Devin ja Opsin tasapaino, Lauri Humina, APM Finland


Tervetuloa itSMF Finlandin maksuttomaan webinaariin 31.8.2021 klo 9.00–10.00! Puhujana on Lauri Humina, APM Finland.

Ohjelma:

8.45–9.00 Kirjautuminen webinaariin

9.00–9.05 Webinaarin avaaminen

9.05–10.00 SRE – Devin ja Opsin tasapaino 

Maailma muuttuu ja hyvät tavat tuottaa palveluita sen mukana. Reilut kymmenen vuotta sitten maailmalla syntyi DevOps-kulttuuri, jonka suosio kasvoi räjähdysmäisesti. Myös Google omaksui oman menetelmänsä kehittää ja hallita sovelluspalveluita. Syntyi Site Reliability Engineerin eli SRE. Tänä päivänä SRE:tä käyttävät Googlen lisäksi muun muassa Amazon, Netflix ja Microsoft.

Tässä webinaarissa APM Finlandin päällikkö Lauri Humina kertoo 15 vuoden kokemuksella mm.

  • Mistä SRE:ssä, Site Reliability Engineeringissä, on kysymys

  • Miten SRE omassa kontektissaan toteuttaa DevOpsin periaatteita ja yhdistää palvelun kehittämisen ja ylläpitämisen

  • Minkälaista lähestymistapaa ja minkälaisia ajattelumalleja nykyaikaisten palveluiden kehittäminen ja ylläpito tarvitsee

  • Mitä ideoita SRE sisältää ja

  • Miksi ne ovat hyödyllisiä ja kenelle

Webinaari kuvaa Laurin 15 vuoden palveluiden saatavuuden ja suorituskyvyn mittaamisen ja johtamisen kontekstissa, mitä palveluiden ylläpitäminen ja kehittäminen on nyt 2020-luvulla. Samalla on mahdollisuus päästä perinteisestä palvelujohtamisesta askeleen verran kohti teknologian hallintaa, ja huomata, että vaikka tuttuja asioita pitää tunnetusti tehdä, mahdollisuuksien ja kontekstin muuttuessa myös keinojen on muututtava.

Asiasanat