Adapt on the waves -jäsenristeily 2020


Adapt on the waves!

itSMF:n tunnelmallinen jäsenristeily Silja Europalla 16.1.–17.1.2020! Luvassa seminaariristeilyllä on kiinnostavia puheenvuoroja, verkostoitumista, juhlaillallinen ja käynti risteilyn 2. päivänä Tallinnassa.

Hinta jäsenille 220,00 €.

Seminaarin puhujina ovat Veikko Nokkala (Digia)Lari Peltoniemi (Wakaru) ja Ville Lappalainen (Netum)

Lataa risteilyn agenda (PDF)


Torstai, 16.1.2020

17.00 Kokoontuminen Länsiterminaalissa, T1

17.15 Siirtyminen laivaan ja kokousosastolle

17.30 Seminaarin avaus ja puheenvuorot:


17.40 Milla Kuosmanen/itSMF Finland


17.45 Lari Peltoniemi/Wakaru
 Oy

18.30 Tauko/Europa lähtee kohti Tallinnaa

18.40 Veikko Nokkala/Digia


19.20 Ville Lappalainen/Netum


19.55 Milla Kuosmanen /itSMF Finland

20.00 Majoittautuminen

20.45 Tervetulomalja ja yhteinen à la carte -illallinen Grill House -ravintolassa (kansi 8)


Perjantai, 17.1.2020

07.00 Meriaamiainen tarjolla Grand Buffet -ravintolassa

08.00 alkaen pääsy Tallinnaan (ulosmeno kannelta 5)

08.30 Mahdollisuus lähteä yhteiselle yritystutustumiskäynnille (kansi 5)

09.00-10.00 Tutustumiskäynti Industry 62 Tallinnan toimistolla, (Managing Partner, Harri Kulmala)


10.00 Vapaata aikaa Tallinnassa (laivaannousu klo 12.10 asti)


12.30 Europa lähtee Tallinnasta kohti Helsinkiä


16.00 Europa saapuu Helsinkiin


Viitekehyksistä viis – oppeja & ajatuksia Digian kulttuurimatkasta ja kulttuurista yleisesti, Veikko Nokkala, Senior Trainee, DevOps Evangelist, Director, Digia

Monilla organisaatioilla ja etenkin yksilöillä on vahvoja näkemyksiä siitä, mikä on paras ja soveltuvin viitekehys operatiivisen toiminnan kehystämiseen ja laadukkaan tekemisen ohjenuoraksi. Erilaisten viitekehyksien käyttöönotto saattaa liittyä toiminnan modernisointiin, optioimintiin tai villeimmissä tilanteissa jopa toiminnan transformointiin. Toinen vaihtoehto viitekehyksien käyttöönottoon on Digian ja monen muutkin organisaation osalta laatusertifioinnit. Yhtäkaikki tavoite on yleensä sama = tehokkaampaa ja laadukkaampaa tekemistä, missä (vajavaiset) resurssit koitetaan kohdistaa parhaalla mahdollisella tavalla maksimaalisen arvon tuottamiseen. Tämän kaiken lomassa meillä iskee helposti viitekehysvauhtisokeus, jossa viittaamme kintaalla organisaatiossa majaileviin ihmisiin ja pinnan alta löytyvään kulttuuriin. Tässä puheenvuorossa tulet kuulemaan käytännön kokemuksia arjesta erilaisten viitekehysten soveltamisesta organisaation tarpeisiin pääosin Digialta, mutta samalla tunnistamme muutaman toistuva kaavan muistakin ympäristöistä.

Veikko Nokkalaa ajaa vahva halu parantaa toimintatapoja ja jalkauttaa DevOps-kulttuuria sekä sitä tukevaa operatiivista mallia. Hänellä on laaja-alainen kokemus eri tehtävistä liiketoiminnan ja IT:n alueelta yrittäjänä, projektipäällikkönä, coachina, kouluttajana, johtajana ja konsulttina. Tämän työkokemuksen lisäksi Veikon 16 eri IT-alan sertifikaattia todentaa hänen kokonaisvaltaista ymmärrystään IT-palveluiden koko elinkaaresta.

IT-palveluiden elinkaaren kokonaisvaltainen ymmärrys on olennainen osa DevOp-käsitettä ja Veikko uskoo vahvasti DASA (DevOps Agile Skills Association, www.godasa.org) DevOps kompetenssimalliin ja koulutuskokonaisuuteen, jotka auttavat organisaatioita parantamaan toimintatapojaan kohti ketterämpää kehitystä. Hänen tavoitteensa on auttaa organisaatioita kehittämään ja toimittamaan laadukkaita sekä lisäarvoa tuottavia IT-palveluita tehokkaasti, huomioiden koko IT-palvelun elinkaaren. Hän toimii DASA:n suurlähettiläänä Pohjoismaissa sekä Digialla (www.digia.com [1]) yksikön johtajana, coachina, kouluttajana ja konsulttina, auttaen Digiaa ja Digian asiakkaita loistamaan IT-palveluiden toimittamisessa.


ITIL 4 ensikosketuksen jälkeen, Lari Peltoniemi, Senior Consultant Wakaru Oy

ITIL 4 -jatkokurssit on julkaistu ja ensimmäiset kurssit pidetty. Tule kuulemaan minkälaisen vastaanoton se on saanut kokeneilta soveltajilta. 

Lari Peltoniemi on työskennellyt prosessien ja toiminnan kehittämisen ja arvioinnin alueella yli 10 vuotta. Päätoimisesti IT-palveluiden prosessien määrittelyn, kehittämisen ja johtamisen alueella hän on toiminut vuodesta 2005. Hän on konsultoinut ja valmentanut useita suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä ja organisaatioita ITIL/ITSM prosessien määrittelyihin, käyttöönottoon ja kehittämiseen liittyen. Lari on sertifioitu ITIL Foundation, ITIL Intermedate, CMDB Foundation, SIAM Foundation ja VeriSM Foundation -valmentaja. ITIL 4:n osalta hän on sertifioitumassa valmentajaksi ensimmäisten joukossa. Lari on itSMF:n hallituksen jäsen vuonna 2019.

 

Tiedätkö, mikä on it-omaisuutenne arvo juuri nyt?, Ville Lappalainen, Product Owner, Advisor, Netum

IT-varallisuus on yritykselle merkittävä omaisuuserä. Useimmissa organisaatioissa jokaisella työntekijällä on vähintään kaksi teknistä työvälinettä: tietokone ja puhelin. Kun halutaan tietää yrityksen koko IT-omaisuuden arvo juuri nyt, tiedon hankkiminen on usein kovan työn takana. Hallitulla IT-varallisuuden hoitamisella ajantasainen tieto on aina saatavilla, muutostilanteet hoituvat sujuvasti ja omaisuudesta saadaan paras hyöty irti koko elinkaaren ajan.

Ville Lappalainen, TkT, on kokenut IT-alan ammattilainen ja toimii Netum Oy:ssä Product Ownerina. Villellä on yli 25 vuoden kokemus monipuolisista tehtävistä Nokia Oyj:ssä, Eximap Oy:ssä ja Netum Oy:ssä liittyen mm. teknologiaan, projektijohtamiseen, IT-omaisuudenhallintaan sekä asiantuntija- ja tutkimustyöhön. Blogitekstien lisäksi Villen kirjallisiin tuotoksiin kuuluu Erilainen ote omaan talouteen -teos (Talentum/Alma Media 2014).

 

Lataa risteilyn agenda (PDF)

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Lisätietoja osoitteesta: anne.ireland@itsmf.fi.